sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sininen 1780-luvun miehen harjoitusasu etenee

Mutta vain pikkuhiljaa. Yritän tehdä challenge #2 - työnä, joten pitäisi kai ryhtyä tekemään. Asu on siis harjoitusvaate, eli tarkoitus on saada tehtyä talon isännälle sopivat kaavat silkkistä asua varten. Herrani kuitenkin jostain käsittämättömästä syystä innostui tästäkin asusta, joten se tulee siis tehdä valmiiksi. Asu on siis jotain alennusmyynnistä ostettu polyesteri-mitä lie kangasta (1 € ja 2 €/ m) ihan vain kokeilua varten - ja siis tottakai täysin koneella ommeltu.

Tässä vaiheessa ollaan siis nyt....

Liivi on täysin valmis - käytin kaavan tekemiseen herrani entisiä liivejä ja muotoilin sitä vastaamaan enemmän 1780-luvulle sopivaksi malliksi. Liivi ei ole kuitenkaan vielä 1790-luvun lyhyttä, mutta liepeellistä mallia. Saatikka ihan empire-mallia.

Tässä kuvassa "hopeakirjailun" kimallus tulee ehkä paremmin esille, ottaa nimittäin hieman silmiin. Joka tapauksessa liivistä tuli hyvin "halvan" näköinen - toisaalta, ainut mikä liivissä oikeasti maksoi, oli tuo hopeanauha... Alun perin kokeilin siis älykkäänä ja kekseliäänä naisihmisenä kirjoa koneella jotain somistetta liiviin jollain Tiimarin hopealangalla. En todellakaan suosittele - masiina meni korjattavaksi ja korjaaja antoi konetta hakiessani vielä mytyn tätä "hopealankaa" muistoksi, etten enää tekisi yhtä tyhmiä asioita. Siinä mytyssä oli varmaan 10 metriä sitä lankaan. Nolotti.

Takissakin olen toki edennyt, mutta myös korjattavaa on tullut lisää. Periaatteessa takki on nappeja, napinreikiä ja paria alasaumaa lukuunottamatta valmis, mutta nuo korjaukset vievät sitten sitäkin enemmän aikaa.... ja hermoja....


Hihat eivät istu, joten ne tulee ommella uudestaan... sotilaspuvun kaavat ovat jälleen kerran näyttäneet ylivoimaisuutensa - näissä amerikan kaavoissa on aina jotain korjattavaa....Kalvosimet ovat rumat, mutta tulen kuitenkin ne jättämään tuollaisiksi. Kalvosimien tuli olla suorat, ja niihin ei kuulunut laittaa nappeja, mutta voi olla, että laitan sittenkin, jos vähän parantaisivat ulkonäköä...


Napit ovatkin jo valmiina, eli muoviset päällytettävät napit on päällystetty takkikankaalla...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti