perjantai 18. tammikuuta 2013

UFO

Nopea empiremekko hätätapaukseen
Quickly made empire dress

Hätätapaukseen siinä mielessä, että en ajattele tarvitsevani tämän ajan paremman väen asua, mutta jos kuitenkin (kuten eräs itsenäisyyspäivä osoitti) näin kävisi, niin olisipa valmiina. En ajatellu niinkään historiallisesti tarkkaa, vaan ainoastaan jotain sinne päin, joten käytin Simplicityn kaavaa 4055.

I do only empire/ recency reenactment as a peasnat, so I don't need this kind of dress, but I decided to make one just in case. I wasn't looking for historicallu accurate dress but a easy and fast to sew, so I bought the simplicity 4055 pattern.


Ja surautin sen nopeasti koneella. Laitoin jopa vuorinkin. Mutta mutta. Yläosa olikin niin vääränkokoinen kuin mahdollista. Se oli aivan liian leveä (eli olin valinnut aivan liian suuren koon), mutta etumus ei mahtunut mekkoon sitten alkuunkaan. Eli mekko menee uusiksi. Onneksi on vielä kangasta uuteen yläosaan.

I sewd the dress very quickly by sewing machine. Added even the lining. But it was totally wrong size - the width of the body was huge but my boobs won't fit in... So I will have to make it again. Luckily I have enough fabric. 


Mekon kangas on 100% pellavaa, mutta vuoriksi olin laittanut viskoosivuorikangasta. Nyt kuitenkin, kun joudun tekemään mekon uusiksi, tulen tekemään sen käsin ja muutan kaavaa enemmän ajanmukaisemmaksi ja yritän käyttää ajanmukaisia ompeleita. Ja lisäksi haluaisin kirjoa puvun etuosaan pienen kuvioinnin, mikäli mekosta tulee päällä pidettävä. 

The fabric is 100% linen, but the lining is not (viscose, rayon?). Now I however want to redo it by hand and more historically accurate way. I'll have to chance the pattern of the body (sleeves are ok), and I'd like to do some embroidery too. 

Mekon alle tulee sekä alusmekko että korsetin tyylinen "etumus-tuki", josta tein koeversion, mutta jota sitäkin tulee hurjasti muokata, että se olisi oikeasti oikeita paikkoja tukeva. Nyt se kyllä toimii mittasuhteiltaan, mutta tukemiseen siitä ei ole apua.

Of course I will need undies - I already made a stays mock-up which is otherwise ok, but the support thing is not fine:-) So I'll have to think someting....1 kommentti: