perjantai 18. tammikuuta 2013

UFO

Robe a l'anglaise - turkoosi kirjailtu dupion - turquoise embroidered dupion silk

Tämäkin puku odottaa tekijäänsä. Ihastuin kankaaseen, ja ostin sen (en niin edullisestikaan) vain kyllästyäkseni siihen kovinkin pian. Dupion on käsinkudotun (eli hyvin epätasaisen) näköistä, ja vaikka jotkut dupionit ovat hyvin taftin tapaisia, niin tämä ei ollenkaan.

This fabric has been in my stash for a long time and I don't really like it anymore, because the dupion is very uneven (sometimes dupion is very close to taffeta, well not this one!)

Pukua kuitenkin innoitti 1800-luvun (eli ei ollenkaan historiallisesti tarkka) maalaus, jossa oli hyvin samantapainen kangas. Ja haavena on siis pukeutua kuvan mukaisesti niin, että takki on tätä turkoosia kangasta ja hame vaaleanpunaista.... Ei siis todellakaan sopivaa minun ikäiselle ikäihmiselle, mutta ei anneta tuon haitata :-)

Anyway, I was inspired by a painting (a 19th century painting, not 18th century!) where the fabric is so much like mine. It has pink roses that mine doesn't, but I can sure add those... and I want a pale pink petticoat. I know it's not suitable for a lady of my age, but so??? :-)


Mekosta on jopa selkä ommeltu. Koska kuvat ovat jo vanhoja, enkä jaksa nyt etsiä mekkoa esiin, en kuollaksenikaan muista, olenko ommellut käsin vaiko koneella. Oli miten oli, sitten kun innostun mekosta jälleen, jatkan samalla välineellä ompelua - siis joko käsin tai koneella.

I have already sewn the back of the dress, but because it's in my ufo pile (and I'm too lazy to pick it up now - old photo, you see) I can't remember if I sewed it by hand or by sewing machine. But when I continue the sewing I'll do it by the same method I used before.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti