perjantai 18. tammikuuta 2013

UFO

Nuttupuku marjapuuron punaisesta puuvillasametista
Jacket and petticoat - redish/ brownish cotton velvet

Tämä keskeneräinen työ täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Eli ei siis ihme, että siinä ei ole tippaakaan historiallista tarkkuutta - vain sen hetkisiä käsityksiä, minkälainen vaate tulisi olla. Joten siihen nähden ei se nyt niin paha ole. Mutta että sitä kehtaisi päälleen laittaa, tulee siihen tehdä aikalailla korjauksia.

Asuhan ei enää minulle mahdu, joten ajattelin tehdä sen valmiiksi ja kokeilla, josko saisin sen jollekin pienemmälle myydyksi. Toki olisi helpompaa sekä ostajalle että tekijälle, jos sen tekisi heti mittojen mukaan... :-)

This work has been in the ufo pile for almost 15 years. So no wonder, there no hint of historically accuracy. I really didn't know much about 18th century clothing... I was just starting to. That's why it's nice to have a memory. But I will finish it - someday, and I'll have to make a few (a lot) changes so one won't be too embarrased to wear it. Because the outfit has been so long in the ufo pile, it - of course - don not fit me anymore, so I'll finish it and sell it to somebody much smaller.

Tässä vaiheessa työ on siis ollut tämän koko ajan (ja kuten kuvista näkyy, mytyssä)...
The outfit so far...2 kommenttia:

  1. Oi vitsi, mullakin on useampi UFO vaatehuoneessa... Just tollasia aika vanhoja projekteja, joita ei enää innosta jatkaa, kun omat vaatimukset on nousseet sen verran, etten niitä enää kelpuuta. Kaiken lisäksi ne eivät myöskään enää istu... Sinne taitavat toistaiseksi jäädäkin. Paitsi yksi, jonka ratkoin kappaleiksi ja josta ajattelin seuraavaksi ommella pet en l'air -takin.

    VastaaPoista
  2. Juuh näitä kummallisia tekeleitä riittää.... mulla on sellainen vajaan metrin mittainen pino vaatteita, joita pitäisi "hieman" parannella, kun on pikkuisen tullut tuolloin 15 vuotta sitten oltua eri näkemys siitä, miten vaatteet ommellaan ;-) Mutta kun olen kuitenkin käyttänyt pellavaa ja puuvillaa ja villaa, niin en viitsi niitä poiskaan heittää...

    VastaaPoista