tiistai 17. heinäkuuta 2012

Vierailu germaanien parissa - Berliini

Lähdimme aamunkoitteessa serkkuni Herman von Hertellin luota suuntana Preussin pääkaupunki Berliini. Matkalla poikkesimme Anklamissa ja Neubrandenburgissa, mutta niistä ei ole kovin paljon sanottavaa - taisin torkkua koko matkan!

Berliiniin saavuttuamme majoittuiduimme puolisoni serkun herra Steigenbergerin  luokse. Nyt voimme jo puhua palatsista, sillä rakennus oli suuri, ja siinä oli lukuisia huoneita. Palatsin edessä avautua hyvin persoonallinen puutarha.

Berliinissä tutustuimme luonnollisesti kaupungin nähtävyyksiin...

Saavuimme Berliiniin luonnollisesti Brandenburgin portista, emme toki uskaltaneet keskimmäisestä aukosta, sehän on varattu vain kuninkaallisille, mutta katsoimme olevamme silti oikeutettuja sitä seuraavasta välistä kulkemaan - reunimmainen olikin selkeästi rahvasta varten.


Berliini on - toki koska kyseessä on preussilaisten pääkaupunki - täynnänsä erilaisia palatseja, kuten tämä prinssi Heinrichin palatsi. Tämän lähemmäs emme kuitenkaan voineet lähentyä, sillä prinssi oli palatsissaan.Berliinissä oli hyvin monta erilaista butiikkia, ainakin niissä oli esillä paljon erilaista ostettavaa.


Mieheni kiinnostui selvästikin erilaisista tykeistä, kanuunoista ja mörssäreistä. Mutta valitettavasti emme voineet sellaista ostaa, vaikka niitä näyttikin olevan butiikin pihassa ylenmäärin, sillä ratsujemme voimavarat eivät olisi siihen yltäneet.Kiertelimme myös tutustumassa berliiniläiseen muotiin ja vaikka nyt en ostanutkaan uusia kankaita, pukuja tahi viuhkoja tältä reissulta, sain kuitenkin hyviä ideoita.

Osuimme kaupunkiin juuri muotiviikon aikana, joten tässä ihan pikkuisia maalauksia näkemistäni puvuista ja muista tilpehööreistä. Ihan kaikkiahan en tähän tietenkään voi laittaa. Koska näytöksessä maalaaminen oli ehdottoman kiellettyä, etsin jo aikaisemmin maalattuja kuvia (www.lacma.org)

Koska matkamme oli tullut päätökseen, ehdimme vain pikaisesti tutustua kuninkaan vai pitäiskö sanoa kuningattaren linnaan eli Charlottenburgin linnaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti