sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Vierailu germaanien parissa 2 - Mecklenburg

Matkamme jatkui nyt Mecklenburgin ruhtinaskuntaan - kieseillä edelleen - ja nyt visiteerasimme kahdessa linna. Tällä kertaa yövyimme Schweden König - nimisessä kievarissa, mikä oli myös ihan meille soveltuva. Tosin näimme siellä myös rahvasta.

Ludwigslust


Tutustuimme Ludwigslustin linnaan ja sen puistoon. Valitettavasti isäntäväki (toisaalta, sen vuoksi meillä oli mahdollisuus tutustua myös sisätiloihin) oli poissa, ja oli totuttuun tapaan vienyt kaiken pois, joten näin tämä linna oli melko tyhjä sisältä.

Linna oli hyvin komea, mutta koska isäntäväki oli poissa, oli palveluskunta heittäytynyt vallan laiskaksi.  

Puisto oli vallan ihastuttava, mutta kuten jo mainitsin, palveluskunta olisi saanut olla hieman ahkerampi kaikenlaisessa huolenpidossa, myös tuon puutarhan. Näemmä tuo rahvas on joka maassa samanlainen - lasika! 


Schwerin


Mecklenburgin pääkaupunkiin ehdimme tutustua vain hyvin lyhyen ajan, koska tarvitsimme runsaasti lepoa matkan uuvuttamina. Visiteerasimme itse linnassa ja sen puutarhassa, nautimme myös kaupungissa oikein maittavan lounaan eräässä kievarissa.


Itse linna on kovin pompöösimäinen, en tiedä, pidänkö siitä. Jotenkin niin kovin hajanainen ja niin monta kerrosta, uuvuttaisi kävellä rappusia joka päivä!

Paikkaa oli kuitenkin laitettu kovin kauniisti, mutta olen kyllä kuullut, että hovi muuttaisi mielellään Ludwigslustiin - hieman pysyvämmäksi aikaa. Toivottavasti palvelusväki ehtii siivota paikat, ennen kuin hovi muuttaa...


Istutukset olivat vallan ihastuttavia, ja sainkin todella monta hyvää ajatusta, joita piikani voi sitten toteuttaa.

Linnan puistossa oli myös ihanan varjoisa puista kyhätty käytävä, jossa oli mukava tepastella - olihan päivän kuumin hetki, joten viivyimme käytävässä ehkä sopimattomankin pitkään.

Koska olimme tosiaan matkanneet ahkerasti, päätimme pitää muutaman välipäivän - käytin ajan pääsääntöisesti vuoteessa migreeniä potien, aurinkoa välttäen ja kauhistellen rahvaan typerää käytöstä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti