sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Woffeleita

Sura Grädd-Waflor
(Cajsa Warg 1755)

Til et qwarter sur grädda tages 2 qwarter watten, et halft qwarter smält smör och 2 stycken ägg, altsammans wispas wäl tilhopa med så mycket godt hwetemjöl, ar det ringlar sig efter wispen när han uplyftes, och bakas sedan på wanligt sätt. NB. Til desse waflor bör wara god tiocj grädda, som intet är för gammal, så blifwa de goda.

Ja näin ne itse tein:

0,33 l paksua ja hapanta, muttei liian vanhaa kermaa
0,66 l vettä
160 g sulatettua voita
2 kananmunaa
vehnäjauhoja

Laitoin kaikki aineet sekaisin ja vispasin sekaan niin paljon vehnäjauhoja (ehkä 4 dl), että taikina oli riittävän sakeaa (pinnalle jäi hetkeksi kuviota, kun vispilän nosti taikinasta - näin minä tuon ohjeen käänsin....)

Paistoin tällä kertaa ihan modernilla sähkökäyttöisellä vohveliraudalla, mutta suuri tarkoitus on kyllä jollain leirillä kokeilla avotulella paistella ihan oikealla vohveliraudalla (kunhan ensin löydän sen jostain varaston uumenista).


Vohvelit nautimme tällä kertaa jäätelöiden kera, jäätelöistä sitten joskus myöhemmin lisää.

Huom! Vohvelit ovat siis sokerittomia, joten jos haluaa makeaa, kannattaa sitä sokeria lisätä. Tällaisina vohvelit sopivat hyvin myös suolaisilla täytteillä nautittavaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti