maanantai 23. huhtikuuta 2012

Irtotaskut - viimeinkin valmiitNäitä irtotaskuja olen kirjonut sen kymmenen vuotta - tai no, en niitä nyt koko aikaa ole kirjonut, mutta työn olen aloittanut joskus, kun vielä asuin Helsingissä ja siitä on yli kymmenen vuotta aikaa, eli...

Mallin (tai ainakin idean) näihin taskuihin otin tästä 1750-luvun taskusta. Mielestäni se oli jotenkin ihanan hirvittävä. Luin silloin aikoinaan jostakin (mistä lie), että taskut olivat usein nuorten tyttöjen kirjailuharjoitusten tulosta. Siltä tuo tasku minusta näyttikin.
Pocket20colourful20cropped1

Kun sitten itse aloin taskuja kirjoa, olin iloinen (?!?!) siitä, että työnihän on itse asiassa hyvin autenttinen - jälki näytti siltä, kuin kirjontaa olisi tehnyt 9-vuotias nuori neiti (ja vielä vähän vastahakoinen sellainen). Mutta ei niistä nyt ihan hirvittävät tulleet. Ja sitä paitsi nehän ovat aina piilossa.

Taskut ovat valkoista pellavaa, vuori ja tausta on puuvillaa. Kirjonta on tehty puuvilla-muliinalangoilla kaikkia mahdollisia ja mahdottomia kirjontakikkoja käyttäen (paitsi ristipistoja).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti