sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Ompeluseurat

Viikonloppuna kokoonnuttiin Rajamäellä ompeluseurojen merkeissä. Ompeluseuroihin osallistui talon piian lisäksi kaksi piikaa Loviisasta (oikein maaherrattaren ja kapteenskan piiat) sekä kaksi piikaa Helsingforsista. Koska Helsingforsin piiat joutuivat matkaamaan niin monen hollituvan kautta, viipyivät he yön ylitse. Loviisan piiat oli varustettu maaherrattaren vaunuilla, joilla heidät (ja varsinkin emäntiensä kalliit silkit) kuljetettiin yön sylissä kotiin turvaan.


Ompelutoimissa oltiin hyvin ahkeria, eikä hetkeäkään tyhjin käsin istuttu. Päivän aikana ommeltiin ahkerasti mm. vihreää silkkistä robe a la francaisea Loviisan kapteenskalle . Ensin vähän ratkottiin...


... mutta pian päästiin jo sovittamaankin...


Maaherrattarelle piikansa ompeli ahkerasti (jollain ihmeen härvelillä?!) sekä vihreää jakkua että hopeaista robe a la francaisea...


Piiat luonnollisesti huokailivat noiden silkkien loistoa ja ihanaa kahinaa.


Pikkuaskareiden välissä piti toki saada hieman suolaistakin, pikkuruoaksi oli porkkanakeittoa ja itsekirnuttua voita.


Työt jatkuivat, tässä valmistuu pellavainen aamupäiväasu....


 ja tässä kirjotaan kaunista pellavaista taskupussia


Ahkerimman työskentelyn päätteeksi piiat pistivät poissaolevan emännän porsliinit pöytään ja nauttivat iltaeineen.


Kun osa poistui pitkälle kotimatkalle, niin osa ryhtyi lauantaisaunomiseen ja jatkoivat sen jälkeen kuuliaisesti ompelutöitään (paitsi se laiska talon oma piika).
Sunnuntaina jatkettiin ahkerointia, aamuvirkuin jo kukonlaulun aikaan ja loput herättyään. Talon piikakin sai vihdoin joitain aikaiseksi, kun ryhtyi taskupusseja kirjomaan.


Mukavaa oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti