perjantai 3. tammikuuta 2014

Suomenlinnan joulunavaus 30.11.2013


Suomenlinnan perinteinen joulunavaus alkoi sotilaiden marssilla kohti laivalaituria, missä äkseeraus ja ampumiset sekä tykillä että musketeilla tapahtui. Samassa tilaisuudessa Kustaa III julisti joulun avatuksi. (Kuva: lukijan kuva - http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/adventtiaika_aloitettiin_juhlallisesti_suomenlinnassa/)


 (Kuva: lukijan kuva - http://metro.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/adventtiaika_aloitettiin_juhlallisesti_suomenlinnassa/)

Joulun virallisen avauksen jälkeen oli vuorossa sotilaiden (ja muun väkemme) ruokailu, kukin söi missä suotiin. Valitettavasti meillä markkinaihmisillä oli sen verran kiire, ettemme ehtineet laiturille joulun avajaisiin saati ruokailemaan. Kaikkihan tuli olla valmiina klo 13.00 - tosin väkeä markkinoille alkoi virrata jo hieman aikaisemminkin. 

Ja väkeä markkinoilla riitti. Markkinoilla oli muistaakseni kuusi myyntipöytää, osa vähän isompia ja osa pienempiä. Saattaa kuulostaa pieneltä määrältä, mutta myyjiä oli juuri sopivasti tilaan nähden. Lisäksi markkinoiden ajan Muskotti (http://www.muskotti.net/) piti huolen markkinavieraiden viihtyvyydestä soittamalla ihania sävelmiä.

Omalla pöydälläni oli myynnissä mm. pönkkätaskut, irtotaskuja, matkaompelupusseja (housewife/hussif), miesten liivejä, pyykkipoikia, neulatyynysormuksia sekä ompeluvahaa - ja taisi siellä vielä jotain muutakin olla. Minullahan ei oikeastaan ollut tarkoitus myydä mitään, vaan pöydän oli tarkoitus olla esimerkkinä siitä, mitä markkinoilla voisi olla myynnissä (eli pyrin laittamaan pöydälle sellaisia tuotteita, mitä muilla ei ollut).

Lisäksi minulla oli myynnissä hivenen kuumaa glögiä, jota olin ottanut mukaan vähän ihan vain nähdäkseni, josko se menisi kaupaksi. Ja se sitten loppui kesken. Tai oikeastaan kipot ja lusikat loppuivat. Ja tästähän se ajatus sitten ensi vuodeksi lähti, eli mikäli olemme täysissä voimissa ja kykenemme tulemaan (joskus työt ovat siis esteenä) ensi vuonnakin markkinoille, laitamme Anna-mamsellin kanssa oikein kunnon kahvilan pystyyn. Tervetuloa silloin kaffille!Illalla oli vuorossa joulubaali, jossa juhlimme oman tutun porukan kera. Ja kyllähän siellä oli muutama uusikin, ja toivottavasti tulevat uudestaan. Marianne, Lina, Iitu ja Pia tekivät keittiössä ahkerasti työtä koko päivän ja saivat aikaiseksi herkullisen juhlapöydän lisäksi vielä herkullisen jälkiruokapöydänkin. Toki hieman vapöörejä tuli tällaiselle tiukan kasvatuslinjan omaavalle kunnian ihmiselle niistä kummallisen muotoisista kasviksista ja hedelmistä, mutta tämän kerran pyrin ummistamaan silmäni. Omat kasvatettavat kun eivät olleet näkemässä. Sieltä emämaasta niitä vulgaareja asioita tulee tänne kurinalaiseen viattomaan Itä-Ruotsiin.Mutta tanssi oli jälleen sangen mieluisaa, niin katsella kuin osallistua itsekin. Tiedänhän minä, ettei tällä iällä nyt enää niin sopivaa ole tanssahdella, vaan pitäisi pitäytyä kadottamaan omaisuuttaan pelipöydässä, mikä on kunnialliselle rouvalle sopivaan, mutta mukavaa oli tosiaan tanssilattialla hieman jaloitella. Toki enhän minä aikoinaan saanut kunnollista tanssiopetusta, joten on ihan ymmärrettävää, että sinänsä jo heikko tanssitaito ei suinkaan parane iän mukanaan tuoman heikotuksen avulla.

Lisää kuvia ja tarinaa joulunavauspäivästä löytyy myös seuraavan neidin ja rouvan sivuilta

http://rococoatelier.blogspot.fi/search/label/Events
http://the-aristocat.livejournal.com/tag/events (muutama kuva myös markkinoilta ;-D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti