tiistai 23. heinäkuuta 2013

Piialle nuttupuku

Kun ei siivous innostanut, niin tekaisin viikonlopun aikana uuden nuttupuvun - jollekulle piialle. Asu on siis ostettavissa edullisesti vaan ei halvalla. Myyty!

Käytin ompelukonetta piiloon jäävissä saumoissa, paitsi että nutun takasauman menin sitten koneella ompelemaan - sen päällisauman... no harmittaa tässä vähän itseäkin, että mikä minuun meni. Mutta en jaksa sitä ryhtyä purkamaankaan. Jos jotakuta hirveästi haittaa, niin voi voi.

Raitakangas on puuvillaa (voi olla jotain puuvilla-poly-sekoitustakin). Kovin on jämäkkää kangasta, mutta sitäkin rypistyvämpää. No, toisaalta, ei sitä piialla niin silitetyn näköiset vaatteet tarvitse ollakaan. Materiaali on siis väärä, mutta raidoitus oli mielestäni jotenkin niin maltillisen hieno. (Tein juuri räikeän punaisen hameen, siitä ehkä johtuu, että nyt pidän hieman maltillisemmasta väristä). Ja nutusta olisi pitänyt tehdä röijy raitojenkin vuoksi, mutta olin laiska - ja valitettavasti tulos näkyy. Mutta ei kerrota heille, joita se ei ahdista....

Asuun kuuluu kahdesta palasta ommeltu nuttu ja se kiinnitetään neuloilla sekä kahdesta (tai neljästä, jos laskee mukaan vyötärönauhat) palasta ommeltu hame, jossa on sivuhalkiot taskuja varten. Ja lisäksi tein vielä samasta kankaasta nopeat irtotaskut. Nämä taskut on tarkoitettu hameen sisäpuolelle, koristetasku vielä odottaa tekijäänsä.

Esiliina on puuvilla-pellavaa, ja se on täysin käsin ommeltu. Vyötärönauhaksi laitoin nuttupuvun kangasta. Esiliina on suunnilleen yhtä pitkä kuin hamekin.

Myssyn tein ihan pikaisesti kaikkien sääntöjen vastaisesti koneella ommellen ja vielä kuminauhaa käyttäen. Mutta kun sitä tarvitaan kenties ensi viikonlopun aikana....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti