sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kuningas saapuu Loviisaan 5.-6.7.2014

Matkasimme Loviisaan perjantaina ja saimme kievarista oivan huoneen itsellemme. Yhden nautinnollisen siiderin jälkeen kävelimme seuraavan päivän markkinapaikalle auttaaksemme - tai ainakin seuraa pitääksemme - markkinakojujen ja muiden vastaavien tarpeistojen pystytyksessä.
Työ oli sen verran raskasta, hih, että päädyimme terassille ruokailemaan ja nauttimaan yhden oluen. Ja koska ihan oikeasti olimme suhteellisen väsyneitä - herrani loma alkoi juuri silloin, hän oli todella väsynyt - vetäydyimme kievariin omiin oloihimme ja sielläkin omaan huoneeseemme. Ja katselimme jalkapalloa ;-D

Lauantaiaamuna olikin varhainen herätys, markkinat aukesivat virallisesti kello 10, mutta myyntikojut olivat valmiina aiemminkin, sillä ensimmäiset asiakkaat olivat jo hyvissä ajoin liikkeellä. Markkinat avattiin tykinlaukausella ja tietysti paikalla oli perinteiseen tapaan myös itse kuningas sekä pormestari.


Tänä vuonna minulla oli ensimmäistä kertaa myynti/ esittelykoju Loviisan markkinoilla. Ihmiset kiertelevätkin kiitettävästi markkina-alueella ja minunkin kojulleni heitä muutama eksyi. Ja aivan oikeasti tein ihan kauppaakin.Markkinapäivän päätteeksi pidimme vielä Ottiliana-mamsellin kanssa hyvin hyvin, hyvin vapaamuotoisen luennon aiheena kahvi ja tee 1700-luvulla Loviisan kappelissa.  https://www.facebook.com/LoviisanKappeli?fref=ts ja http://loviisankappeli.net/. Kahviluentoamme oli saapunut seuraamaan niin paljon kuin tilaan (joka oli pieni mutta sitäkin suloisempi, ja niin armottomana hellepäivänä tietenkin myös kuuma) mahtui. Ja luennon aikana ja jälkeenkin joimme runsaasti kahvia ja teetä leivosten kera.


Tässä vaiheessa myös herrani pääsi seuraamme - palvelijansa ja ruotusotilaansa oli koko päivän viipottanut jos minkäkin laisissa pyssyhommissa, ja pääsi vasta tähän tilaisuuteen.Sunnuntaina oli vuorossa draamakierros "300 vuotta vihan ja vainon ajasta". Oppaat johdattivat yleisön seitsemän eri kohtauksen läpi, jokaisessa kohtauksessa näyteltiin, kerrottiin tai kuvattiin, mitä isonvihan alussa tapahtui. Itse olin kohtauksessa, jossa kaivoimme maahan omaisuuttamme venäläisiltä piiloon - ja samalla itkin tyttäreni vuoksi, jonka venäläiset olivat vieneet. Koska olin koko draamakierroksen ajan samassa paikassa metsän uumenissa hyttysten syötävänä, ei kuvia eikä myöskään tietoa muiden tekemisistä ole.


Lisää kuvia ja juttuja

Loviisan sanomat 8.7.2014


Östra Nyland 8.7.2014
http://www.itavayla.fi/uutiset/index.php?id=porvoon_teatterin_nayttelijat_lainassa_loviisassa
http://on.fi/kultur/2014-05-21/609176/historisk-dramavandring-i-1700-tals-miljo
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti