keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Hame ja esiliina piian pukuun

Tein asuun vihreä-kelta-valko-punaraitaisen hameen (liivi tulee samasta kankaasta). Tarkoitus oli ommella hame laiskasti koneella, kun en ole edes varma sen materiaalista, ja polyesteriä en käsin ompele... Lopulta kuitenkin ainut, mitä koneella ompelin, oli etusauma ja sen siksakkaus. Hame on siis tehty ajanmukaisesti niin, että hulpioreunat ovat helmassa ja vyötäröllä ja se ainut sauma siis edessä. Näin myös hameen vyötäröhalkio on edessä ja jää esiliinan taakse piiloon. Hameen helman ympärysmitta ei ole ihan perioodia, sillä kangasta oli sen verran vähän, että kangasta on vain vähän yli parimetriä, eli melko kapoinen se on.


I made a green-yellow-white-red-striped skirt for this outfit (the vest will be from the same fabric). I meant to sew it all by sewing machine because I'm not sure what the material is (and I do not sew any polyester fabric by hand). But in the end, all I sewed by machine was the front seam (and the zigzig to it). Rest (hem and waist) is hand sewn. The skirt is made historically accurate in a way that the selvages are at hem and at the waist, so the waist slit is at the front (the apron will hide it).


En vielä tiedä, tulenko sulkemaan vyötärön napilla vaiko hakasella, saapi nähdä.
There's no button in the waistband yet and it might be I'll use a hook and eye instead.Esiliinan tein samasta materiaalista kuin paitakin.  Vyötärönauha on puuvillaa, koska se oli sopivampi värin ja paksuuden kannalta kuin alunperin siihen hankkimani pellavanauha. Ja kokonaan käsin ommeltu.

The apron is the same linen as the shirt. The waistband is cotton, because the ribbon's colour and thickness was perfect. All hand sewn. 


Essu on tehty kansallispuvun esiliinaa matkimalla (tosin tuo reikäkuviointi on sinnepäin).
Apron was influenced by a real national costume apron, but the decoration is not so pretty (so it's a LOT simple).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti