torstai 28. kesäkuuta 2012

Uusi matka-asu

Pitkä ja uuvuttava Saksan matka siintää jo hyvinkin lähellä - eikä matkustuspukuni ole ollenkaan vielä valmis. No, eipä tuota ollut vielä eilen edes suunniteltukaan. Mutta koska tiedossa on jälleen taas runsain mitoin kieseissä istumista, tulee vaatteiden soveltua tuohon uuvuttavaan matkustamiseen ollen mahdollisimman kevyet, kestävät ja ennenkaikkea tyylikkäitä. Olisihan se nyt vallan hirveää, jos siellä ulkomailla kauhistelisivat, että Mein Himmel, tuollaisissako vaatteissa ne siellä Finlandiassa kulkevat!

Raitaisen silkkikankaan olin hankkinut jo paljon aikaisemmin, mutta koska en varsinaisesti pidä väristä eikä väri pidä minusta, on se ollut tyhjänpanttina. Ajattelin sen nyt kuitenkin teetättää, eipä sitten hirveästi itketä, mikäli matkalla käy huonosti. Kangas on dupion-silkkiä, eikä ollenkaan noin kultaisen väristä kuin kuva saattaisi vaikutelman antaa. Oikeasti kangas on enemmänkin sellaista urea-liemen väristä...


Toinen kangas on kukallista - siinä olevat keltaiset kukat ovat aivan samanvärisiä raidallisen silkkikankaan kanssa. Ja nuo vaaleanpunaiset/marjapuuronpunaiset kukat ovat jälleen sellainen väri, joka ei pidä minusta enkä minä siitä. Täydelliset kangasvalinnat siis! Kukallinen kangas on puuvillasatiinia, joten ainakin sen tulisi kestää kieseissä istumisen vallan hyvin.Vaatturini tuli tänään minulle tuota matka-asua tekemään ja sovitettuani sain jo itselleni kaksi valmista hametta. Hameisiin tulee kuulumaan jakku, joka on toiselta puolelta toista kangasta ja toiselta puolelta tuota toista kangasta. Malli ei ole vielä täysin selvä, mutta eiköhän se huomenna selvene.

Hameet ovat siis valmiina, nyt vain nukun yöni hyvin ja annan huomenna vaatturini olla ahkerana, niin eiköhän se jakkukin valmistu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti