lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kuningasta tapaamaan

Koska kuninkaamme on päättänyt saapua pieneen maahamme, ja olimme estyneitä näkemään hänet muilla paikkakunnilla, joudumme huomenna matkaamaan kieseissä Loviisaan. Koska kartanon armo on hyvin jännittynyt siitä, ehtiikö matka-asunsa valmistua ennen matkaansa, hän aikoo jäädä pois huomiselta matkalta ja laittaa minut - kotiopettajatar kun olen - huolehtimaan miehestään ja lapsistaan. Hyvähän se on lastenkin kuningas nähdä, vaikka jostain syystä - nuorilla on tapansa - aikovat pukeutua vallan mahdottomiin asuihin.

Itse sain tehtyä itselleni ihan mukiinmenevän - en tiedä vielä, miltä se näyttää päälläni - nuttuasun huomiselle piknikille. Toivottavasti vain on hyvä sää, etteivät lapsiparat pala auringossa tai kylmety.
Ja tältähän se sitten päällä näytti, ainakin mahtui... Asu itsessään oli - kunhan silmä on tottunut tuohon kirjavuuteen - hyvinkin nätti, mutta tuo naama pilaa monia otoksia. Sen vuoksi hattu on usein paikallaan! Kohteliaisuuden kuulin eräältä rouvalta, joka kovin vuolaasti asuani kehui. En tiedä, onko kehujen laatuun sillä vaikutusta, että rouva oli itsekin pukeutunut kovin näyttävästi ja kuviollisesti, ja hänestä todellakin tuli mieleeni eräs useillekin tuttu rouva Hyacinth Bucket, ei vaan anteeksi Buckée...
2 kommenttia:

  1. Todella kaunis asu! Ei ollenkaan liian kirjava kun värimaailma on kuitenkin maltillinen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Sotkin sen heti kahvilla, joten voi olla, että oli ainoa kerta kun sitä käytin ;-)

    VastaaPoista