maanantai 16. helmikuuta 2015

Häät Suomenlinnassa


Helsingin Wanhalle Warusväelle tuli tilaus - heidät haluttiin ohjelmanumeroksi häihin, ja toki olimme innokkaina menossa.

Sotilaiden tehtäviin kuului miekkakuja morsiusparin saapuessa kirkosta, hääväen saattaminen Ferseniin ja lopuksi vielä morsiamen ryöstö.

Saavuimme Suomenlinnaan samalla lautalla kuin suurin osa häävieraistakin. Yritimme olla huomaamattomia, mutta se tuskin onnistui ulkonäöllämme ja äänekkyydellämme....


ja olihan se myös ystävänpäivä...

Ennen ensimmäistä kohtausta oli aikaa hieman suunnitella ja harjoitella. Paikaksi valikoitui Galleria Rantakasarmi, jonka modernit teokset eivät saaneet kovinkaan suurta innostusta osakseen. Enimmäkseen sinne tänne heiluvat sotilaat aiheuttivat sydämentykytystä Gallerian pitäjälle miekkojen sohiessa sinne tänne. 

Galleriassa oli kuitenkin hyvä tehdä suunnitelmia siitä, kuinka päivän tapahtumat oikein hoidetaan. Tosin nyt suunniteltiin vasta vaiheet 1) miekkakuja ja kunnialaukaukset sekä 2) hääväen saattaminen Ferseeniin. 
Ja vähän ehdittiin harjoitella äksiisiäkin...

Ja sitten kohti kirkkoa...


Kirkon pihalla harjoiteltiin sekä miekkakujaa että kunnialaukauksien ampumista. 
Pientä äkseerausta siis.Ja sitten tulikin jo hääväki ja viimeisenä hääpari kirkosta ulos. Valitettavasti kunnialaukauksista ei tullut otettua kuvia, kun hääväellä oli luonnollisesti etuoikeus kuvien ottamiseen eturivistä...


Kunnialaukauksien (4 kappaletta, alkoi jo tulla kylmä itsellekin) jälkeen hääpari siirtyi autoon, jonka perässä waruswäki marssi johdattaen hääväen juhlapaikalle Ferseeniin. Me kaksi mamsellia pidimme huolta peräpäässä, ettei kukaan häävieraista eksynyt tahi uupunut matkalle.

Hääväen päästyä lämpimään jatkoimme kohti Panimoravintolan kahvilaa. Matkalla perinteisesti pysähdyimme Ehrensvärdin haudalle pitämään minuutin kestoisen hiljaisen hetken.


Bestman oli onnistunut unohtamaan meidän ruokailumme, mutta onneksi me mamsellit saimme jotain järjestettyä. Herkullista härkäseljankaa (kuuma keitto kylmän jälkeen oli todella hyvää!) ja hivenen olutta ja ehkä suklaakakkuakin nautittuamme siirryimme hostelliin suunnittelemaan neidon ryöstöä.

Siirryimme siis hostellilta takaisin Ferseeniin, ja juuri ennen sisäänmenoa miehet naamioivat itsensä naamarein tai huivein.


Miehet valtasivat salin, pari sotilasta piti sulhasta aloittaan ja loput muuta hääväkeä kun kolme kuljetti morsiamen pois. 

Sen jälkeen alkoi kapteenin ja tämän adjutantin johdolla sulhasen äksiisiharjoitukset. Jotka menivät kuuleman mukaan todella hyvin. Niin hyvin, että morsian päätettiin palauttaa. Mutta koska Suomenlinnan ruusu oli vieläkin (tuntemattomasta syystä) ilman miestä, yritettiin, josko sulhanen haluaisi sittenkin tämän ruusun eikä sitä juuri vihittyä vaimoaan. Jostain syystä sulhanen valitsi ennemmin lisätehtävän ja tuon juuri vihityn vaimonsa ja niin kaunis Suomenlinnan ruusu palautettiin häkkiinsä odottamaan seuraavaa sulhasehdokasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti