Kokoonnuimme Haminaan leireilemään, harjoittelemaan äksiisiä ja pitämään pienen esityksenkin. Meitä saapui pieni joukko Uudeltamaalta, Jyväskylästä sekä Oravaisista.
Ensin pystytettiin leiri, kovin vaatimaton meidän osaltamme tällä kertaa, sillä emme asuneet emmekä edes laittaneet ruokaa leirissä.
Lauantaipäivän oli sotilaiden tarkoitus harjoitella yhdenmukaisuutta, oli kyseessä sitten Suuren pohjan sodan, Suomen sodan tai Napoleonin sotien aikaiset otteet ja marssit.
Kun miehet harjoittelivat, oli piioilla aikaa karata kaupungille kuuntelemaan Ruutia ja rauhanaikoja! -luentoja sotahistoriasta ja linnoituksen sotilaselämästä -tilaisuuden avausta. Kävimme myös seuraamassa Haminan hywien asukkaiden esittämän "Rouvain rauhantunnusteluja". Ja toki pääsimme myös kaffittelemaan.
Kuva Johanna Talso
Iltapäivällä saimme nauttia hyvin rennossa tunnelmassa historioitsija Martti Korhosen "Kun Haminassa ruuti paloi" -luennon. Oli vamaan luennoitsijallekin hieman outo tilanne....
Kuva Markku Arvonen
Aurinkoisen päivän päätteeksi lähdimme opastetulle kävelykierrokselle, jossa meille esiteltiin vuonna 1653 perustettua Haminaa, sen 1720-luvulla tehtyä ympyrämuotoista kaavoitusta ja Haminan 1700-luvun historiaa.
Alun perin 1700-luvun lopulla valmistunut Haminan raatihuone (jonka nykyinen ulkomuoto on tosin 1840-luvulta)
1400-luvulta olevaa keskiaikaista Marian kirkkoa on uudistettu vuosisatojen aikana monesta mm. tulipalon vuoksi
Sunnuntaina miehet harjoittelivat jälleen ja puolilta päivin lähti marssi kohti Raatihuoneen aukiota.
Kaatuneitten muistopäivän vuoksi ei ollut suotavaa järjestäjien mukaan ampua, joten äksiisi oli melko hiljainen, mutta yleisö kuitenkin tuntui pitävän.
Esityksen jälkeen marssimme Kadettikoulun eteen suureen yhteiskuvaan. Toki piioista piti ottaa erikseenkin kuvan.....
Kuva Jaana Peltola
Leiriin päästyämme meille oli vielä tarjolla ajanmukainen keittolounas ja tämän jälkeen olikin vuorossa leirin purku ja kotiin lähtö.
Katselin leiriä lauantaina ja esitystä keskustassa sunnuntaina. Otin valokuvia. Ihmettelin, keitä te oikein olette, mutta nyt se selvisi. Eila
VastaaPoistaKiva, että selvisi. Mukana olivat siis edustettuina Uudenmaan karoliinit, Rautpohjan tykkikerho, Porin rykmentti, Oravais historiska förening ja Haminan asekerho -93. Osittain samaa porukkaa nähtiin tai ainakin kuultiin kuukauden päästä Porrassalmella.
VastaaPoistaGA