torstai 14. maaliskuuta 2013

Ranskalainen sipulikeitto - french onion soup 1803


Olen kyllä sipulikeittoa syönyt padallisen jos toisenkin, mutta nyt osui silmiin hieman toisenlainen ohje. Ohje on Susan Carterin kirjasta The frugal Housewife, or, Complete woman cook vuodelta 1803. Alkuperäinen ohje on luettavissa http://digital.lib.msu.edu/projects/cookbooks/display.cfm?TitleNo=2&PageNum=119 

Ja näin sen sitten vapaasti suomensin ja valmistin nykymenetelmin:

Keitä vettä vedenkeittimessä, viipaloi kuusi sipulia (käytin ihan tavallista keltasipulia), jauhota ne vehnäjauhoilla ja paista niitä runsaassa voissa. Ruskista kunnes ovat kauniin ruskeita, muttei suinkaan palaneita, kaada kiehuvaa vettä riittävästi, anna kiehua - tässä vaiheessa tulisi lisätä vehnäjauho-voi seosta saostamaan, mutta omani oli jo niin jauho-voi-pitoinen, etten sitä tehnyt). Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda leipäviipaleita ja keitä uppomunia (yksi kullekin syöjälle). Annostele keittoa, aseta leipä keiton päälle ja uppomuna päälle. Pinaattiahan ei talossa ollut. 


Keitto oli ihan kiva, jos pitää uppomunista :-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti